Dirigent

Joeri Van hove begon zijn muzikale studies trompet aan de academie van Gentbrugge bij Luc Van Acker, om daarna verder te studeren aan de kunsthumaniora van Gent bij Guy Godts.
Aan het Koninklijk Conservatorium van Gent behaalde hij in 2007 het diploma “Master in de muziek” bij Benny Wiame en Steven Devolder, en credits voor directie bij Dirk Brossé.
Joeri is tewerkgesteld als leerkracht koper aan de muziekacademie van Gent en als leerkracht hafabra-directie aan de muziekacademie van Gentbrugge.
Momenteel is Joeri dirigent van de fanfare Willen Is Kunnen uit Wippelgem, en Dender Brass uit Geraardsbergen en ook soprano cornet bij Brassband Panta Rei.
Hij heeft ook ervaring in het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en het Nieuw Vlaams Symfonieorkest. Hij speelt ook als freelance trompettist bij o.a. Orkest der Lage Landen, het Kamerorkest voor Vlaanderen. Hij was tevens laureaat op de ‘Concours International de la Trompette’ in Colmar en van Jong Tenuto hij en speelde als solist met orkest op het verjaardagsfeest van koning Albert II.
Joeri dirigeert Brassband Middelburg sinds februari 2016.