Samenwerking met Brassband Excelsior Kloetinge

Vanwege het grote aantal vacatures in de brassband is in 2022 gestart met een zoektocht naar samenwerking met andere brassbands in de regio.

Dit heeft in 2023 geleid tot een samenwerking met Brassband Excelsior uit Kloetinge. Zij kampten met dezelfde problematiek en we bleken elkaar goed te kunnen aanvullen, waardoor er weer een (bijna) volledige brassband ontstond. Bijkomend voordeel was dat beide bands dezelfde dirigent hebben.

In het eerste halfjaar van 2023 hebben we aanvankelijk nog ieder op onze eigen repetitieavond gerepeteerd en een aantal gezamenlijke concerten gegeven met een aantal gezamenlijke repetities voorafgaand aan deze optredens.

Na de zomervakantie van 2023 repeteerden we volledig gezamenlijk op de maandagavond. Dit resulteerde in een geslaagde gezamenlijke deelname aan het Concertconcours van de ZMB op zaterdag 4 november in Terneuzen.

In december staan een aantal gezamenlijke kerstoptredens gepland (zie agenda).

Momenteel zitten we in een evaluatiefase en bezinnen ons op een volledig gezamenlijk optrekken in 2024. Binnenkort hopen we daar meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Brassband Middelburg en Excelsior Kloetinge gezamenlijk op het podium in Terneuzen